Ota yhteyttä!

Tuija

Olisi mukava kuulla sinusta! 

NIMENI ON TUIJA SULISALO ja olen TuyaKnitsin perustaja ja omistaja. TuyaKnitsin ydin on rakkaus neulomista ja laadukkaita neulehjeita kohtaan. Asun Etelä-Suomessa ja työskentelen sekä suomalaisten että kansainvälisten asiakkaiden kanssa pääasiassa kotoa käsin, mutta välillä myös mökillämme Lapissa, missä juureni ovat isäni puolelta. Olen neulonut lähes koko elämäni, joista viimeiset 10+ vuotta enemmän ammattimaisella otteella. Neulominen on intohimoni!

ALKUPERÄISELTÄ KOULUTUKSELTANI OLEN filosofian tohtori molekyyligenetiikan alalta (Helsingin yliopisto). Työkokemukseni sisältää mm. tutkijan töitä yliopistolla, ja muutaman kotiäitivuoden jälkeen käänsin pitkään patentteja yhden naisen käännöstoimistoni nimissä.

NEULOJANA OLEN ENIMMÄKSEEN itseoppinut, mutta olen vuosien varrella kerännyt tietoa tekniikoista ja nikseista sieltä täältä ja kaikista elämäni varrella lukemistani neuleohjeista. 1990-luvun jälkipuoliskolla vietin vuoden Cambridgessa Britanniassa, ja opin siellä englantilaisen tavan hahmottaa neulomista ja kirjoittaa neuleohjeita; tämä tapahtui ennen Knittyn tai Ravelryn syntyä. Myöhemmin olen käynyt useissa neulealan tapahtumissa ja osallistunut  kansainvälisesti tunnettujen neulesuunnittelijoiden tekniikkakursseille Suomessa, Britanniassa, USA:ssa sekä verkon välityksellä. Syksyllä 2018 suoritin Joeli Kellyn suunnitteleman, neuleohjeiden tarkastamiseen perehdyttävän erinomaisen The Tech Editing Master Class -nettikurssin. Tämä johti TuyaKnits-yrityksen perustamiseen ja työskentelemiseen neuleohjeiden tarkastajana ja kääntäjänä.

KUN TEEN TÖITÄ, minulla on tavallisesti käden tuntumassa kupillinen vihreänoloista darjeelingteetä energiaa antamassa. Jos en ole neuleohjeiden ääressä tai neulo itse, minut saattaa löytää kävelyltä superpaimentavaisen islanninlammaskoiramme Nallen kanssa. Samalla kuuntelen usein äänikirjoja. Minut voi tavata myös laulamasta renessanssimusiikkia 12-jäsenisen lauluyhtyeemme harjoituksissa kerran kuussa. Musiikki eri muodoissaan on lähellä sydäntäni ja olen harrastanut musiikkia lapsesta saakka.

Hei,

“I really appreciated Tuija's work and her attention to detail on my pattern. As a new designer, I knew I needed to work with someone who could be the second set of eyes on my pattern. Even from my own experience as a tech editor, I knew that I wanted someone who could see the flaws that I couldn't spot in my own work. I feel confident that I would be able to send her a pattern and she would spot my mistakes. Her suggestions throughout were super helpful about how I could also improve my pattern not just what was wrong. The edits on my pattern were clear and the communication throughout meant that I knew exactly what was going to happen next. I would absolutely recommend Tuija and will be looking to using her skills in the future.”

Catherine Whelan, Snooptigger Crafts

"Her suggestions throughout were super helpful about how I could also improve my pattern not just what was wrong."

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, niin aloitetaan!

Etsitkö ammattilaista tarkastamaan tai kääntämään neuleohjeitasi?