Olen Tuija Sulisalo

Tuyaknitsin perustaja ja omistaja

01

Asun Etelä-Suomessa ja työskentelen sekä suomalaisten että kansainvälisten asiakkaiden kanssa pääasiassa kotoa käsin, mutta välillä myös mökillämme Lapissa, missä juureni ovat isäni puolelta. 

Olen neulonut lähes koko elämäni, joista viimeiset 10+ vuotta enemmän ammattimaisella otteella. Neulominen on intohimoni!

Alkuperäiseltä koulutukseltani olen filosofian tohtori molekyyligenetiikan alalta (Helsingin yliopisto). Työkokemukseni sisältää mm. tutkijan töitä yliopistolla, ja muutaman kotiäitivuoden jälkeen käänsin pitkään patentteja yhden naisen käännöstoimistoni nimissä.

Neulojana olen enimmäkseen itseoppinut, mutta olen vuosien varrella kerännyt tietoa tekniikoista ja nikseistä sieltä täältä ja kaikista elämäni varrella lukemistani neuleohjeista. 1990-luvun jälkipuoliskolla vietin vuoden Cambridgessa Britanniassa, ja opin siellä englantilaisen tavan hahmottaa neulomista ja kirjoittaa neuleohjeita

Nimeni on tuija sulisalo ja olen TuyaKnitsin perustaja ja omistaja.

TuyaKnitsin YTIMESSÄ on rakkaus neulomista ja laadukkaita neuleohjeita kohtaan.

“Kaikki hauska on hyvää vatsalle!”

Muumipapan urotyöt

Tove Jansson

Suosikkilainaus…

Neulominen kotona ja joka paikassa, luonnollisesti.
Laulaminen renessanssilauluyhtyeessä.
Hulluna sinuun -sarjan katsominen, yhä uudelleen.
Gilmoren tytöt -sarjan katsominen, yhä uudelleen.
Islanninlammaskoiramme seuraaminen, kun se toteuttaa itseään lampaita paimentaessaan.

ASIOITA, joista nautin

Voisin olla eri kulttuurien musiikkityyleihin perehtynyt musiikkitieteilijä.

Jos minulla olisi jokin muu ammatti …

Puuhailla ulkona koirani Nallen kanssa.

Vapaa-ajallani rakastan…

Kupillinen maukasta teetä

Lempijuomani

02

LEMPIASIOITANI

Opi tuntemaan minut

"Koska olen aloitteleva neulesuunnittelija, tiesin haluavani työskennellä jonkun sellaisen kanssa, joka toimii toisena silmäparina ohjettani varten. Vaikka toimin itsekin teknisenä editoijana, tiesin tarvitsevani jotakuta etsimään ne virheet, joita en itse pysty havaitsemaan omassa työssäni. Luotin siihen, että hän voisi löytää tekemäni virheet. Hänen ehdottamansa muutokset olivat kauttaaltaan todella hyödyllisiä myös sen suhteen, kuinka voisin parantaa ohjettani, ei pelkästään sen suhteen, mikä oli pielessä. Ohjeen korjaukset olivat selkeitä, ja hän kommunikoi kanssani niin, että tiesin koko ajan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Suosittelen ehdottomasti Tuijaa ja toivon voivani käyttää hänen palveluitaan myös tulevaisuudessa.”

“Tuija tarkasti neuleohjeeni, ja arvostin todella paljon hänen työskentelytapaansa ja tarkkuuttaan." 

Catherine Whelan 

@snooptiggercrafts

Kuinka TuyaKnits SAI ALKUNSA

Syksyllä 2018 suoritin Joeli Kellyn suunnitteleman, neuleohjeiden tarkastamiseen perehdyttävän The Tech Editing Master Class -nettikurssin. Tämä johti TuyaKnits-yrityksen perustamiseen ja työskentelemiseen neuleohjeiden tarkastajana ja kääntäjänä.

Kun teen töitä, minulla on tavallisesti käden tuntumassa kupillinen darjeelingteetä energiaa antamassa. Jos en ole neuleohjeiden ääressä tai neulo itse, minut saattaa löytää kävelyltä islanninlammaskoiramme, Nallen kanssa. Samalla kuuntelen usein äänikirjoja. Minut voi tavata myös laulamasta renessanssimusiikkia 12-jäsenisen lauluyhtyeemme harjoituksissa kerran kuussa. Musiikki eri muodoissaan on lähellä sydäntäni ja olen harrastanut musiikkia lapsesta saakka.

Olisi mukava kuulla sinusta!

olen käynyt useissa neulealan tapahtumissa ja osallistunut kansainvälisesti tunnettujen neulesuunnittelijoiden tekniikkakursseille Suomessa, Britanniassa, USA:ssa sekä verkon välityksellä. 

03

Tuija

the best tasks to outsource based on your enneagram type

free guide

Sign up for access to the guide as well as awesome resources and inspiration sent straight to your inbox!

thank you!